Help mens en natuur in Kafue Nationaal Park – Doneer nu!

In Kafue National Park, gelegen in Zambia, valt nog veel te winnen wat betreft de natuur en lokale economie. Veel van de lokale bevolking leeft in armoede. In combinatie met een gebrek aan betrokkenheid of gevoel van eigendom moeten vele mensen het park betreden voor vaak niet-duurzame bronnen van inkomsten (zoals boskap en stroperij). De voornaamste reden is simpelweg dat dit de enige manier is die ze kennen waarmee ze hun familie kunnen onderhouden. Het gevolg is dat de vegetatie en de dierenpopulatie op grote schaal lijden. Wat de dierpopulaties betreft, wordt geschat dat slechts 10 tot 20% van de totale capaciteit over is. Maar het is nog niet te laat! Help ons Kafue National Park te beschermen!
€25.00 gedoneerd
1 donateurs

Achtergrond

Het is altijd onze overtuiging geweest dat de natuur alleen op de lange termijn behouden kan worden door alle stakeholders bij het behoud te betrekken. Om dit te verwezenlijken is er grote behoefte aan een holistisch duurzaamheidsbeleid waarin effectieve communicatie essentieel is. Er vallen zoveel potentiële connecties, kansen en winst te behalen met het delen van informatie en effectieve communicatie. Maar er mist een gedegen infrastructuur die mensen en organisaties helpt om elkaar te begrijpen en daarmee vertrouwen te winnen én te behouden. Door deze te ontwikkelen kan By Life Connected bijdragen aan het behouden van de natuur (inclusief de mens en het vee) in en rond Kafue National Park in Zambia.

Visie

Stel je voor: een centrale plek, zowel fysiek als digitaal, waar zo veel mogelijk betrouwbare informatie, diensten en ideeën bij elkaar komen en vervolgens zo overzichtelijk mogelijk weergegeven en gedistribueerd worden. Een lokale markt, kenniscentrum, vacaturesite, database, bank, opleidingsinstituut, vrijwilligersbank, et cetera in één. Onder leiding van By Life Connected zou dit informatie en communicatie platform in dienst staan van de maatschappij als onderdeel van de natuur. Van hieruit geloven we dat er automatisch nieuwe zakelijke kansen en duurzaamheidsprojecten zullen ontstaan, in gang gezet door de mensen die verbonden zijn via het platform.

Lees hier in meer detail over ons project.

Geef een reactie